Lottas stekta fläskfile med kantareller i en sås med baconost och ramslök
En god middag på 30 minuter längre behöver det inte ta för att äta riktigt gott.
Ingredienser
- fläskfilé 500 gram
- smör 2 klickar
- salt
- peppar
- kantareller 200 gram
- vatten 1 deciliter
- grädde 5 deciliter
- baconost 150 gram
- ramslök 1 rejäl knippe
Gör så här:
- Slå på ugnen på 225 grader.
Skär fläskfilen i centimeter tjocka skivor och stek i ena klicken smör. Salta och peppra.
Lägg över de stekta fileskivorna i en ugnsform.
Häll i vattnet och grädden samt baconosten i stekpannan och låt koka upp.
Fin hacka ramslöken och rör ner i såsen.
Smaka av om det behövs lite salt och vitpeppar.
Häll såsen över fläskfilen - Stek kantarellerna i den andra klicken smör och salta och peppra.
Häll över svampen i formen.
Gratinera i ugnen ett par minuter medans pastan kokar.
Smaklig måltid:)