Förrätt Skaldjur

Gratinerad hummer

Ingredienser

hummer 1 stycken
kantareller 120 gram
vitlök 0.5 klyfta
hackad färsk persilja 2 matskedar
grädde 1.5 deciliter
salt 2 nypor
vitpeppar
citron 1 stycken
smör 1 klick
riven västerbottensost 0.5 deciliter

Gör så här
1
Slå på ugnen 225 grader.
Stek svampen i smör tillsammans med vitlöken och salt och peppar. (Tag undan några svampar för garnering)
Häll på grädden och låt puttra 5 min och drag av från plattan.

2
Dela hummern och tag ut köttet. Spara köttet från klon till garnering.
Hacka hummerköttet grovt och rör ned i svampröran.
Tillsätt persiljan. (Spara lite till garnering).

3
Dela citronen.
Lägg hummern och citronen på en ungsplåt.
Fyll hummerskalen med röran och strö över västerbottensost.
Gratinera i ugnen tills osten fått lite färg. Har inte citronen fått nog färg brukar jag bränna på den lite med en brännare.

4
Lägg upp på tallrikar och garnera med den sparade klon, svampen och persiljan.
Var och en pressar över den grillade citronen.
Ät och njut med något gott i glasen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *