Pasta Skaldjur Varmrätt

Lottas gräddiga hummer- och räkpasta

    • En fantastisk smakrik rätt som man bara måste äta ur en djup tallrik så det ryms mycket sås.

    Ingredienser

  • hummer 1 stycken
  • färska eller frysta räkor 20 stycken
  • bacon 1 paket
  • färsk babyspenat 65 gram
  • solovitlök 0.5 stycken
  • schalottenlök 1 stycken
  • coctailtomater 10 stycken
  • färsk hackad chili 1 tesked
  • grädde 2.5 deciliter
  • finriven vällagrad ost t ex parmesan, präst el västerbotten 1 deciliter
  • klick smör 1
  • citron 1 stycken
  • färsk hackad persilja 1 matsked

Gör så här:

1
Slå på ugnen, 225 grader grill. Strimla och stek baconet i en stekpanna ställ sedan åt sidan. Skala räkorna och hummern samt dela hummerköttet i grova bitar ställ även dessa åt sidan.

2
Hacka schalottenlöken och vitlöken fint och stek det mjukt i smöret. Tillsätt spenaten och stek ett par minuter tills du ser att spenaten mjuknat. Tillsätt det stekta baconet och tomaterna och rör om. Häll över grädden och strö över den rivda osten. Rör om och låt puttra 10-15 min.

3
Under tiden det puttrar så delar du citronen och sätter in i ugnen ett par minuter tills den fått fin färg.

4
När såsen puttrat klart rör du ner räkorna och hummerköttet.

Servera med nykokt pasta, den grillade citronen som pressas över samt strö över lite fint hackad persilja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *