Fisk middag Räkor Skaldjur Soppa Varmrätt

Torsk och räkgryta med smak av saffran

 

Här kommer att recept på en torsk/räkgryta med smak av saffran. Ät den som den är med ett gott bröd eller servera den tillsammans med kokt ris. Du kan öka mängden vatten om du vill ha den mer som en soppa. Jag använder mig av hel torkad saffran som jag smular i till önskad mängd.

1/2 gul lök
1 liten solovitlök
Röd chili efter smak
Olja att steka i
250 g rotselleri
250 g zucchini
1 st burk finkrossade tomater
2 st grönsaksbuljong tärningar
3- 5 dl vatten beroende på om du vill ha gryta el soppa
8- 10 st cocktailtomater
250 g torsk
250 g räkor
Saffran
Cayennepeppar
Crème fraiche

Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök, Stek sedan mjuk i olja tillsammans med önskad mängd chili.
Skala och hacka även rotsellerin och rör ner låt fräsa runt ett tag innan du tillsätter den hackade zucchinin. Smula ner grönsaksbuljongen och häll i de krossade tomaterna, cocktailtomaterna samt önskad mängd vatten.
Krossa önskad mängd saffran i en mortel och smaka dig fram hur mycket smak av saffran du vill ha.
Jag själv tycker det är godast om det bara är en uns av smaken. Men smaken är ju olika prova dig fram.
Låt sjuda tills rotsellerin mjuknat.
Skär under tiden torsken i lagom stora kuber och strö lite salt över.
När rotsellerin mjuknat rör ner torsken och räkorna.
Smaka av med eventuellt mer saffran och cayennepeppar.
Vid servering tycker jag det är gott med en klick crème fraiche också i tallriken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *