Svamp Varmrätt Vilt

Renskav med karljohan svampsås och lingon

Renskav och karljohanssvamp är verkligen en bra kombo. Här kommer ett jätte snabbt recept som inte tar lång tid att laga.

Du behöver:
1 pkt Renskav
2 st Schalottenlök
20 g Karljohanssvamp (Torkad)
1 msk Kalvfond
3 dl Grädde
Smör
Salt
Peppar
Lingon

Gör så här:
1.Lägg svampen i blöt i varmt vatten i 15 min. Krama sedan ur.
2.Stek renskavet i smör tillsammans med fin hackad lök och den urkramade svampen.
3.Krydda med salt och peppar. Tillsätt kalvfond och häll på grädde och låt puttra ett par minuter.
4.Servera med mos el potatis och strö lite lingon över.

(På bilden valde jag att steka skavet och såsen för sig men det går lika bra med allt i samma panna.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *