middag Vilt

Renskavs wraps med fänkål och äpplen. Dressing smaksatt med pepparrot, västerbottensost och lingon

Renskavs wraps är kanske våran norrländska variation på Mexikansk tacos och tortilla.

Båda två är goda på olika sätt.  I kväll byter jag ut Mexiko mot min variant av Norrländsk renskavs wrap. Testa du också här kommer receptet.

Du behöver:

500 g Renskav
1-2 schalottenlökar beroende på storlek.
1 Klick smör
Salt
Vitpeppar

Dressing:
1 burk (20 g) Creme Fraiche
1 msk riven pepparrot
1 dl riven västerbottensost
1 dl lingon
1 nypa socker
Flingsalt

2 St syrliga äpplen
1 bit färsk Fänkål

Abisko surdegs tunnbröd (Polarbröd)

1.Börja med dressingen. Vispa creme fraichen tjock och blanda sedan försiktigt ner de övriga ingredienserna med en     sked ställ sedan åt sidan så drar smakerna till sig.
2.Skiva äpplen och fänkålen tunt på en mandolin. Blanda i hop och sätt i en skål.
3.Stek renskavet och löken i smör och krydda med salt och vitpeppar.
4.Innan servering smaka av dressingen med lite flingsalt och om du vill ha i mer pepparrot.
5.Fyll de mjuka brödet och njut av våra norrländska smaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *